Ostoba nyilatkozó: - jönnek majd, rovarokat esznek, és majd nekünk is azt kell ennünk.

Gondolkozz! Már miért kellene? Jönnek, esznek rovarokat, akkor nem eszik el előled a húst. Mi a bajod?

Szerző: Barbamamiiii  2018.05.01. 21:33

04.28. (9,00 - 17,00) életem első becsületesen ledolgozott 8 órája ebédszünet nélkül.

(egy teljes hetet késett)

csütörtök volt

3550 gramm

kiscica_1.jpg

Egyszer azt mondta: arra vigyázz, hogy legalább 9 hónap legyen közöttünk. Vagyis, ha Ő 27, én már csak 28 lehetek. Most már annyi idős, hogy ha csak 1-et adok hozzá, akkor is nagyon öreg vagyok, hát még ha a 22-őt, ami tényleg van közöttünk :-)

Szerző: Barbamamiiii  2018.04.28. 07:40

Anyukámmal minden nap beszélünk 1-2 órát telefonon. Mindig ugyanabban az időben, de ha mégsem, azt előre megbeszéljük. Mióta a választásokra készül az ország, rendszeresen belevakkant a kagylóba: - KI AZ? Mert valamelyik politikus tájékoztatja a programjáról. Mondom: - Mamika, ők gépről beszélnek, nem hallják, ha rájuk förmedsz. Viszont, ha előbb az órára nézel, láthatod, hogy én kereslek és nem kiabálsz rám.

Azért jó, hogy egyre jobban uralkodok az érzelmeimen :-)

Más. Közösségi oldal, nagylány, mindig nyavalyog, dühöng az időjárás miatt. Bevallom, az én hangulatomat  nem befolyásolja az, amin nem tudok változtatni, alkalmazkodom hozzá. Nagylánynak nem tetszik egy szófordulatom, szóváteszi. Most mondjam, hogy ne olvasson? Akinek nem tetszik egy hozzászólása, törlöm azt az egy hozzászólást. Ha több nem tetszik, akkor letiltom és nem is látom soha többé. Ami ijesztő: gépjárművezető a  szakmája. Még jó, hogy kötött-pályás (sínen mozgó), nem tud dühében nekimenni senkinek. Kellene a mozdonyvezetők idegállapotát vizsgálni. Bizony.

Szerző: Barbamamiiii  2018.03.30. 12:28

Március 15, “rántotthús” legdélibb csücske: 20 fok, napsütés. Gondoltam, ablakot pucolok.
Körbejárom a lehetőségeket, az én koromban már vigyázni kell.
 • Nem mehetek ki, mert hőgutát kapok.

Az időjárás-hírek szerint 3500 km-re északra viharos szél, eső.

 • Na ilyenkor tényleg nem mehetek ki, még megfázok.

Gyorsan hajat mostam - szoba-hőmérsékleten szárad - kell az indok, hogy miért maradok benn.

Lelkifurdalás, és konyhatakarítás. Ha már vizes a kezem, irány a fürdőszoba, a slózi és az előszoba is. Nézd már, csak nem hagyom ki az egyetlen szobámat. És készen van a nagyja. Holnap, ha jó idő lesz Alaszkában, ablakot is tisztítok
Szerző: Barbamamiiii  2018.03.15. 09:45

Anyukámmal minden nap beszélek telefonon 1-2-3 órát. Messze lakunk egymástól. Ő is ragaszkodik a magánszférájához, én is. Sok minden jut eszébe, nem is tudom hogyan ér rá a sorozatai mellett :-O Aztán látom magamon is, hogy be-beugrik. Én igyekszem a kellemetleneket nem melengetni.

Mondja: ha egyszer magatehetetlen lesz, a gyerekeimmel kitalálunk valami megoldást, de ő ott akar maradni a házában és... és ne legyen senki a "lába alatt". Ez érdekes egy magatehetetlennél. Amúgy a ház teljesen alkalmatlan erre a feladatra. Konyha lenn, szoba, fürdőszoba fenn. Na de nem is erről akartam...

Tüsszentettem kettőt, diszkréten. Magam vagyok, nem zavarok senkit. Eszembe jutott Apukám: 10-et is tüsszentett hangosan, egymás után. Nem szóltam, fejem a takaró alatt. Szívem szerint: 'fújd már ki az orrod' - de csak gondoltam. Mivel felébresztett - vasárnap - ki kellett mennem. Anyukám észrevette, hogy ébren vagyok, és már hívott is törölgetni. Persze ezt megtette, ha aludtam is, és arra ébredtem, hogy 'ne tettesd, hogy alszol, látom, hogy ébren vagy'. Sírni tudtam volna. Megfogadtam, hogy vasárnap délig csak akkor szólok a gyermekeimnek, ha ők szólnak előbb. Sikerült. 

Azért nem minden fogadalmam, de ez igen.

Szerző: Barbamamiiii  2018.03.07. 09:02

Egri Mónika

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét elszáradt rózsacsokron innen, piros szívecskés nyuszilufin túl, élt egyszer egy kis guzmányos  puttyompittyom.
És most igazat mondok. Valóban csak egy volt belőle szerte a világmindenségben.
Létét homály fedte, sosem derült ki, az evolúció mely irányú leszármazottja ő.
Igaz ezt soha, senki nem is kutatta.
Élt, éldegélt a guzmányos  puttyompittyom, ahogy  a mesék hősei szoktak úgy általában, később nőtt- nőddögélt, és az álla is pelyhedzett már, de végül is nem tudni ez jó-e vagy sem, hiszen ha nőnemű (kanca, szuka, tojó, egyebek) volt  a szentem, akkor nem annyira szerencsés ez a fordulat. De végtére is nem volt akkora gond, hogy ezért pszichológushoz kellett volna járnia.
Amikor elérte a kamaszkort (bár ez sem tisztázott, hogy a  guzmányos  puttyompittyom mikor éri el a kamaszkort), elgondolkodott a világ dolgain.
Elolvasott néhány cikket a neten, belelapozott pár könyvbe, végül rákeresett saját magár a Google-ban.
Ott azt találta olvasni, hogy ő egy rettenetesen ritka egyed, erősen veszélyeztetett faj, és valóban, ő az utolsó (talán első?) példánya fajtájának.
Rájött, hogy borzasztóan vigyáznia kell magára a következőkben, hiszen ha ő meghal, akkor ennyi volt, a  guzmányos  puttyompittyomról már csak könyvekben olvashat az utókor.
Teljesen kikészült idegileg. Kidobta az ollókat, késeket, és minden éles tárgyat. A szekrényeket a falhoz csavarozta, a szőnyegek alá csúszásgátlót ragasztott. 
Háromszor is körülnézett, mielőtt átment az úton, és az első köhögésnél már a körzeti orvoshoz rohant. Elment az összes szűrővizsgálatra, amiről csak tudott, még narancsléből is csak szűrtet fogyasztott.
Kizárólag egészséges ételeket főzött és azt jóízűen, mindent százszor megrágva, komótosan fogyasztott el.
Naponta többször elment futni, bérletet váltott öt különböző konditerembe
Egy év sem telt el, és a  guzmányos  puttyompittyom mégis kihalt. 
A magány vitte el.
Szerző: Barbamamiiii  2018.02.15. 16:52

01.24. (15,15 - 19,15) férfiasan tökéletes

(1 napot késett)

vasárnap volt - hó

3700 gramm

ozike.jpg zsizsi.jpg

26,5 év van közöttünk :-)

Szerző: Barbamamiiii  2018.01.24. 01:15

Gyárvárosból költöztem ebbe az idegenforgalmi szempontból mozgalmas kisvárosba. Élhetőbbek a léptékek és itt közelebb vagyok orvosaimhoz.

A gyárvárosban sok ismerősöm volt, hiszen egy helyen éltünk, dolgoztunk, vásároltunk, a gyermekeink egy iskolába jártak... Most felfedeztek, jönnének látogatni. Na nem. Nem vagyok egészséges, 31 négyzetméteres kis otthonom pont nekem elég. Ha éppen jól érzem magamat, barátaimmal összejövetelre-, sétálni járunk, velük kölcsönösen támogatjuk egymást szellemileg, érzelmileg, fizikailag. Azonos az értékrendünk, egyféleképpen gondolkodunk az élet céljáról, értelméről. Akivel különben sem tartottam kapcsolatot most sem szeretnék, csak azért, mert nekik praktikus helyen élek.

Szerző: Barbamamiiii  2018.01.12. 19:24

Tegnap hihetelenül jó nap volt Mamikánál. Úgy írom, hogy az én Gyermekeim, de Mamika Unokái voltak ott és egy Dédunoka. Ugyanis mindenki az Övé.

Ott volt: Legidősebbem a Párjával, Középsőm a Menyasszonyával és a Bébivel, valamint a Legkisebbem. Mamika nagyon szereti a gyermekeimet, és a Párjaikat. Nagyon várja a Bébit. 

És alaposan lebukott. Bár senki sem kérdezte, hogy megtartotta-e a titkot, ő elővette:  - én már két hete tudtam a Bébiről az internetről Középsőm egyik osztálytársától. Nem-nem Ő mondta el.

És azt hiszi, hogy ezt bárki is elhitte. Amikor pici voltam azt mondták, hogy "ezt senkinek sem szabad elmondani": és én mondtam is a NagyInak. Szóval velem üzentek. Mamika most átvette a szerepet.

Ma felhívott Mamika, dicsérte Őket, és közben kiagyalta, hogy mivel az én helyemen ül már O., és a Tata főnöki helyén G., Ő átadja a helyét N.,-nek. Azt fogja mondani, hogy "átszokott". Nagyon dicsérte az összetartásukat. Hogy a lányok nem húzzák el a fiúkat egymástól.  Roppant egészséges összetartás van közöttük. Nem lépten-nyomon, de örömben és bánatban együtt vannak. Klata.

Szerző: Barbamamiiii  2017.12.25. 11:06

Anyukám is felült a propagandának. Hiába mondom, hogy több, mint 19 ezer embert befogadott az ország Európába, hogy nem úúúgy van, ahogy hallja a királyi TV-kben, köti magát. Ma megnézte nyugdíjkorhatáros unokaöcsém (Anyukám a keresztanyja) családfa kutatási eredményeit, mely már kb. 20 éve készen van és kiderül belőle az, amit már régen tudok, hogy a dédpapa Törökországból települt ide. (Anyukámnak mindig az a fontos, amit Ő mond, nem egy hallgató típus. Sajnos ezt már megfigyeltem magamon is.) 

Mondom: persze, migránsok, vissza fogják költöztetni őket, sőt, az unokaöcsémmel (más korosztály nem is él már) a keresztanyját is. Ez a törvény.  Sőt, az unokáidat is elköltöztetik, mert nem tudom, hogy a szlovák területről ideemigrált nagyapai dédapjuk után Szlovákiába, vagy a francia területről ideemigrált nagyanyai dédanyjuk után Franciaországba. Vagy elosztják őket. Másfelet ide, másfelet oda. Ekkor kezdett nevetni.

Nem hiszem, hogy sokáig tart nála érvelésem.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.12.20. 22:58

Mindig volt bennem egy kis kitűnni vágyás, de nem olyan hmhm... csak olyan mááás-os.

Most azt gondoltam, (mivel új fogsort csináltatok) a régi felső fogsoromra rajzoltatok a fogtechnikussal egy fogszabályzó ábrát. Klata, másrészt azt hiszik, hogy a sajátom. Persze az, mert kifizetem :-P

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.11.07. 08:32

https://tv.jw.org/#hu/mediaitems/LatestVideos/pub-jwb_201709_13_VIDEO

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.10.21. 13:44

1976. 10. 16.  

Szerző: Barbamamiiii  2017.10.16. 07:44

Tegnap

Nefrológia
Engem itt, vagy az úton mindig leöregeznek. Ez most nagyon finom volt, de olyan bilobilt szedek, hogy rögtön észrevettem. Anyukámról beszéltem. Megjegyzés: - még él az édesanyja? Nagyon idős lehet - Igen, 84, de nagyon jól bírja magát.
Soha se legyen nagyobb gondom
4 éve a helyijárat ellenőre mondta, hogy nem kell elővennem a személyimet. Elővettem a jegyet, Ő: nem gondoltam, hogy ilyen fiatal :-O na ebből gondoltam, hogy "részeg".

Október 11., szerda

„Volt pedig ott egy ember, aki harmincnyolc éve szenvedett betegségében” (Ján 5:5).

A templomtól északra fekvő Betzata nevű tóhoz tömegével érkeztek a betegek. Abban hittek, hogy ha valaki belép a tóba, amikor a víz felkavarodik, akkor meg fog gyógyulni. Jézus odament egy férfihoz, aki hosszabb ideje volt beteg, mint amennyi ideje ő a földön élt (Ján 5:6–9). Megkérdezte tőle, hogy szeretne-e meggyógyulni. A férfi azt válaszolta, hogy igen, de nem lát rá semmi esélyt, mert nincs senki, aki betenné őt a tóba. Ekkor Jézus olyasmit kért tőle, ami lehetetlennek tűnt. Ezt mondta neki: „vedd fel a hordágyadat, és járj!” A férfi így is tett, felvette a hordágyát, és járni kezdett. Ez a csoda ízelítő volt abból, hogy mi mindent fog tenni Jézus az új világban. Azt is megmutatja, hogy átérzi az emberek helyzetét. Jézus megkereste azokat, akik segítségre szorultak. A példáját követve továbbra is kutassunk a területünkön azok után, akiket lesújtanak a világban történő események. w15 6/15 2:8–10

Szerző: Barbamamiiii  2017.10.11. 09:01

Hetek, hónapok óta olvasom a blogot. 17,00 és 20,00 között itt ülök és várom a következő posztot. Tudom, hogy tetszeni fog nekem. Rögtön lájkolom, aztán elolvasom. Vissza-visszatérek a már elolvasottakhoz, mert hozzáfűz még mondanivalót, vagy képet. Nyilvántartom a megtett kilométereket, grafikont készítek, nézem, hogy 4 nap csúszással kerülnek fel a posztok. Örülök, hogy körültekintő és jól van, hogy már nem dohányzik. Aggódom a "térd-boka gyógyszerek" miatt. Neki megfelelő emberekkel találkozik. Szépek a képek, a tájak, olyan dolgokat látok, amilyeneket soha sem fogok. Nem tudom, miért tesznek ki kereszteket, képeket, köveket, miért égetnek el valamit a végén, ami végig velük volt. Miért kell az emléklap a végén... Azért nagyon örülök, hogy jól érezte magát, és baj nélkül megérkezett.

más

Van aki nem is vallásos a szó általában szokásos értelmében, és végig járja. Van aki csak emléklapot akar. Van aki a "vasemberre" edz. És még ki tudja miért, mert van aki el sem mondja, van akit ha megkérdeznek nem mondja meg, vagy csak éppen füllent. 

A vallás és a Biblia. Sokféle vallás van. Beszéljünk a keresztényekről. kb. 10.000 (nem tévedés, tízezer) féle vallás mondja magát kereszténynek. Biblia csak egy van. Hála Istennek, régi másolatokat találnak meg sorban pl. a holt-tengeri tekercseket a https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200002893?q=holt-tengeri+tekercs&p=par barlangban is. Amit Isten meg akar tartani, az megmarad. Például a Bibliát és benne az Ő Jehova nevét 7216 helyen, Biblia égetések ide, fordítások megtiltása oda. Ez a sokféle vallás állítólag a Bibliából veszi vallásos szokásait. Mégsem azonosak. Már csak azért sem, mert Anyukám pl. vallástörténetet tanult, aminek semmi köze a Bibliához. Az ő vallása a 4. században alakult ki, semmi köze Jézus Krisztus első századi gyülekezetéhez, tehát az övé olyan szekta, melyet az akkori uralkodó uralkodása fenntartásához pogány szokásokkal vont össze. Így a sokféle népe tagjainak "felvágta a tortát" mindenkinek jutott valamennyi a sajátjából. Ja, de meginnál-e egy pohár vizet, tudva, hogy van benne egy kis méreg? Nem sok, a nagyobb része víz.

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/kereszteny-felekezetek/

Keresztény szó jelentése: Krisztus követője, kereszthez nincs köze. Krisztus idejében a bűnösöket oszlopra akasztották (az eredeti ógörög nyelv szerint a "sztaurosz" szó jelentése: 'egyenes karó', 'erős oszlopot' jelent, amit a földművesek szoktak beverni a földbe, hogy kerítést készítsenek). Meg kell vizsgálni, mit csinált Jézus felnőtt korában, az alatt a három és fél év alatt, amit megkeresztelkedésétől haláláig átélt. 30 évesen keresztelkedett, 33 és fél évesen megölték. Harmadnapon feltámadt, még 40 napig ... aztán felment Atyjához Jehovához, bemutatta áldozata értékét, rá 10 napra eljött a földre Jehova tevékeny ereje, szent szelleme és kitöltetett a 120 emberre akik a padlásszobában voltak. (Pünkösd, bár ez egy zsidó ünnep https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200003431#h=1:0-13:571 .) Mint egy-egy tűzláng és nyelveken kezdtek szólni, hogy minden nyelvnek és népnek elmondhassák Jehova akaratát. Jézus Krisztus követői ezért járnak házról-házra, ajtóról-ajtóra, és minden-féle módon felajánlják az ingyenes Biblia-tanulmányozást. Mint a tanítványok, mint az Apostolok és Jézus Krisztus.

Tanulmányozzuk a Bibliát és éljünk a tanultak szerint. Nem megy rögtön és nem megy tökéletesen. Egyre többet tudunk meg, mert "egyre világosabb lesz a teljes délig", és nem is fog tökéletesen menni, mert 6000 év tökéletlenség áll mögöttünk. De törekedni kell rá. Armageddon után lesz 1000 évünk a tökéletesedésre - Sátán és világa nem fog zavarni bennünket ebben - és közben lesz a feltámadás. Aki már meghalt... várom vissza őket.

http://elcaminofrances.blog.hu/2017/10/01/az_utamrol_szoban_interju

https://youtu.be/HLs_d0PmoXk

Nagyon tetszik a végén, hogy mit is fogalmaz meg, mire jön rá (többek között). Egybe cseng a Biblia 1Timóteusz 6:8 versével: "Így hát, ha van élelmünk és ruházatunk meg hajlékunk, elégedettek leszünk ezekkel."

Szerző: Barbamamiiii  2017.10.04. 08:36

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/szervezett-vallas/

Fontos, hogy valamelyik szervezett valláshoz tartozzunk?

Igen, mert Isten szeretné, ha az emberek egybegyűlnének, amikor imádják őt. A Biblia ezt írja: „figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, nem hagyva fel egybegyűlésünkkel” (Héberek 10:24, 25).

Jézus szavaiból arra következtethetünk, hogy a követőinek egy szervezett közösséget kell alkotniuk. Ezt mondta: „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (János 13:35). A szeretet kimutatásának az egyik legfőbb módja pedig az, ha Krisztus tanítványai kapcsolatot ápolnak a hittársaikkal. Ezért gyülekezetekbe szerveződnek, és rendszeresen egybegyűlnek az imádatra (1Korintusz 16:19). Ők az egész világon egy testvériséget alkotnak (1Péter 2:17).

Nem elég csupán tartoznunk valamelyik valláshoz

Bár a Biblia rámutat, hogy össze kell gyűlnünk, amikor imádjuk Istent, azt nem tanítja, hogy bárki örömet szerezhet neki csupán azzal, hogy tagja egy vallásnak. Ahhoz, hogy elfogadhatóak legyünk Isten előtt, a vallásunknak hatással kell lennie a mindennapi életünkre. A Biblia ezt írja: „a tiszta és beszennyezetlen imádati forma ez: gondot viselni az árvákra és az özvegyekre nyomorúságukban, és szennyfolt nélkül megtartani magunkat a világtól” (Jakab 1:27).

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/oromteli-uzenet-istentol/mi-fog-tortenni-a-vallasokkal/

Örömteli üzenet Istentől

 13. RÉSZ

Mi fog történni a vallásokkal?

1. Minden vallás elfogadható?

Minden vallásban vannak olyan emberek, akik buzgón szeretik Istent. Megnyugtató tudni, hogy Isten figyelmét nem kerülik el. Ám a vallást sokan gonosz célokra használják (2Korintusz 4:3, 4; 11:13–15). Sőt, a hírek szerint néhány vallási vezető terrorcselekményeket, népirtást és háborúkat támogat, valamint gyermekeket bántalmaz vagy becstelenít meg. Mennyire elkeserítheti ez az őszinte hívőket! Lásd: Máté 24:3–5, 11, 12.

Az igaz vallás dicsőíti Istent. A hamis vallások haragra ingerlik őt olyan tanításokkal, melyek nincsenek benne a Bibliában. Téves elképzeléseket tanítanak Istenről és a halálról. Jehova azt szeretné, hogy az emberek megtudják az igazságot róla. Lásd: Ezékiel 18:4; 1Timóteusz 2:3–5.

2. Mi fog történni a vallásokkal?

Milyen jó, hogy Istent nem lehet becsapni. Hiába állítják egy vallás képviselői, hogy szeretik Istent, ha valójában Sátán világát kedvelik (Jakab 4:4). Isten Szava a hamis vallásokat egy ókori város után Nagy Babilonnak nevezi, mert Noé napjainak Özönvizét követően Babilon városában indult virágzásnak a hamis imádat. Isten hamarosan véget vet a hamis vallásoknak, melyek félrevezetik és elnyomják az embereket. Lásd: Jelenések 17:1, 2, 5, 16, 17; 18:8.

Arról is nagy öröm tudni, hogy Jehova nem feledkezik meg azokról, akik őszinte szívűek, bármelyik hamis vallásnak legyenek is a tagjai. Megismerteti velük az igazságot, hogy egybegyűjtse őket. Lásd: Mikeás 4:2, 5.

 3. Mit tegyenek, akik őszintén keresik Istent?

Az igaz vallás egyesíti az embereket

Jehova nem feledkezik meg azokról, akik szeretik azt, ami jó és helyes. Figyelmezteti őket, hogy hagyják el a hamis vallást. Akik szeretik Istent, készségesen változtatnak az életükön, hogy örömet szerezzenek neki. Lásd: Jelenések 18:4.

Az első században az istenfélő embereket nagy öröm töltötte el, amikor megismerték a Biblia tanításait az apostoloktól. A Jehovától szerzett ismeret megváltoztatta az életüket, boldogabbak lettek, célt és reményt kaptak. Követésre méltó a példájuk, mert miután a tudomásukra jutott Jehova üzenete, az ő szolgálatát tették az első helyre. Lásd: 1Tesszalonika 1:8, 9; 2:13.

Jehova boldogan fogadja imádói családjába azokat, akik elutasítják a hamis vallást. Aki elfogadja Jehova kedves meghívását, a barátságát élvezheti, imádóinak meghitt családjához csatlakozhat, és örök életet nyerhet. Lásd: Márk 10:29, 30; 2Korintusz 6:17, 18.

4. Mit fog tenni Isten, hogy az emberiség boldog legyen?

Megnyugtató tudni, hogy a hamis vallások hamarosan ítéletben részesülnek. Az emberiség fellélegezhet majd. Soha többé nem fogják félrevezetni és megosztani az embereket hamis tanokkal. Mindenki egységesen az egyedüli igaz Istent fogja imádni. Lásd: Jelenések 18:20, 21; 21:3, 4.

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/oromteli-uzenet-istentol/jehova-tanui-szervezete/

Örömteli üzenet Istentől

 14. RÉSZ

Miért van Istennek szervezett népe?

1. Miért szervezte Isten nemzetté az izraelitákat?

Ábrahám patriarcha leszármazottait Isten nemzetté szervezte, és törvényekkel látta el. A népet Izraelnek nevezte. Ők képviselték az igaz imádatot, és megőrizték Isten szavait (Zsoltárok 147:19, 20). Istennek az volt a célja velük, hogy minden nemzet áldására legyenek. Lásd: 1Mózes 22:18.

Isten azért választotta ki az izraelitákat, hogy tanúskodjanak róla. Ókori történelmük jól mutatja, hogyan válik az emberek javára, ha betartják Isten törvényeit (5Mózes 4:6). Az izraeliták példájából az emberek sok mindent megtudtak az igaz Istenről. Lásd: Ézsaiás 43:10, 12.

2. Miért van szervezetük az igaz keresztényeknek?

Az izraeliták idővel nem voltak méltók arra, hogy Isten népe legyenek, ezért Jehova a helyükbe a keresztény gyülekezetet léptette (Máté 21:43; 23:37, 38). Míg korábban az izraeliták voltak Jehova Istennek a tanúi, most az igaz keresztények azok. Lásd: Cselekedetek 15:14, 17.

Jézus arra tanította a követőit, hogy szervezetten prédikáljanak és képezzenek tanítványokat minden nemzetben (Máté 10:7, 11; 24:14; 28:19, 20). Ez a munka napjainkban, a jelenlegi világrendszer végének az idején a legkiterjedtebb. Jehova lehetővé teszi, hogy több millióan mindenféle nemzetből csatlakozzanak az igaz imádathoz (Jelenések 7:9, 10). Az igaz keresztények szervezettségüknek köszönhetően bátorítani és segíteni tudják egymást. Összejöveteleiken világszerte ugyanazt a bibliai oktatást kapják. Lásd: Héberek 10:24, 25.

 3. Hogyan kezdődött Jehova Tanúi modern kori szervezetének a munkája?

Az 1870-es években a Bibliakutatók kicsiny csoportja rég elfeledett bibliai igazságokra derített fényt. Tudták, hogy Jézus a prédikálómunka céljából alapította meg a keresztény gyülekezetet. Ezért az egész világon hirdetni kezdték a Királyságról szóló üzenetet. 1931-ben pedig felvették a Jehova Tanúi nevet. Lásd: Cselekedetek 1:8; 2:1, 4; 5:42.

4. Hogyan működik Jehova Tanúinak a szervezete?

Az első században sokfelé voltak keresztény gyülekezetek. Javukra vált, hogy egy központi testület, a vezető testület irányította őket, mely Jézust ismerte el a keresztény gyülekezet fejének (Cselekedetek 16:4, 5). Jehova Tanúi ma szintén hasznot merítenek abból, hogy tapasztalt pásztorokból álló Vezető Testület irányítja őket. A Vezető Testület felvigyázza Jehova Tanúi fiókhivatalait, melyekben több mint 600 nyelvre fordítanak, illetve ennyi nyelven nyomtatnak bibliatanulmányozásra alkalmas kiadványokat. A Vezető Testület tehát a Szentírás alapján bátorítja és vezeti a több mint 100 000 gyülekezetet. A gyülekezetekben a pásztori feladatokat erre alkalmas férfiak, azaz vének látják el. Szeretettel gondoskodnak Isten nyájáról. Lásd: 1Péter 5:2, 3.

Jehova Tanúi szervezetten adják át az embereknek a Biblia üzenetét és képeznek tanítványokat. Ahogyan az apostolok tették, ők is házanként prédikálnak (Cselekedetek 20:20). Bibliatanulmányozást ajánlanak azoknak, akik őszintén vágynak arra, hogy megismerjék az igazságot. Nemcsak egy szervezetet, hanem egy családot alkotnak, amelynek szerető Atyja van, és a tagjai testvérként törődnek egymással (2Tesszalonika 1:3). Az teszi őket a legboldogabb családdá a földön, hogy szeretnének örömet szerezni Istennek és segíteni az embereknek. Lásd: Zsoltárok 33:12; Cselekedetek 20:35.

Forrás: jw.org

Szerző: Barbamamiiii  2017.09.13. 09:18

Anyukámnak vásárolni kell ezt, azt. Pl.: próbaképpen egy darab bugyit, olyat, amit ajánlottam neki. Szappan csomagot Palmolive-éktől. Olyan füles szemetes-szatyrot, amilyet mikor küldtem neki, leszólta. Persze azóta középső Unokája is vitt neki és persze, hogy jó. Lediktálta az otthagyott dezodorom feliratát. Nagyon tetszik neki az illata és elkezdte használni. Ő illat nélküli Baba márkájút használt és ragaszkodott hozzá.

Eszembe jutott Apukám, Ő mondta, hogy Anyukámat úgy kell rákényszeríti a jóra. Pl.: évekig beszélte rá az olajkályhára, a gáztűzhelyre, automata mosógépre, mosogatógépre... stb.

És mondta Anyukám, hogy nem sürgős, csak olyan úri passziónak kellenek ezek a dolgok. Érdeklődtem, hogy a bugyi-, a szappan-, vagy a dezodor-használatot minősítette-e úri passziónak? Jót kacagtunk. Szóval nem kell elkapkodnom, elég lesz pénteken küldenem, nem kell szerdán :-)

MÁS

Ma beszéltem Anyukámmal. Ha kicsit fáj a lába, harkányi krémmel keni, ha nagyon fáj, akkor mentolossal, ami büdös. Annak idején Nagymamám (Anyukám anyósa) kente Opodeldok-kal, és Anyukám nagyon fintorgott miatta. Na most - nem tudom mit evett, de adhatna nekem is ;-) - nagyon sajnálja a Nagymamámat. Rájött, milyen a lábfájás, hogy a Nagymama mennyit dolgozott életében. Harminchét-éves korában megszülte a negyedik gyermekét. Kiment a szőlőbe - hegynek fel - dolgozott, hazajött - hegynek le - megszoptatni a gyereket, és ment vissza - hegynek fel... Tényleg nagyon sokat dolgozott. Én még elismerően nem hallottam Anyukámat az Anyósáról beszélni. Na, vannak még csodák :-) Örvendek.

MÁS

Ma ismét Nagymamit sajnálta Anyukám, hogy a szép edényekről, amiket Anyukámék vásároltak neki, leverte szegény a zománcot, mert alig tudott menni. Nem igaz, hogy az emberek nem változnak. Változnak, csak kell nekik valamilyen ok.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.08.28. 19:55

https://www.facebook.com/Monika-Egri-Illustrator

Tőle ollóztam:

Béla bácsi 100 pillangón

Amikor Béla bácsi még fiatal volt, és volt haja, akkor versenyszerűen sportolt ám! Persze nem azért, mert volt haja, hanem mert akkoriban mindenki sportolt valamit. Az alkata az edző szerint "akár a delfiné", így végül az úszást választotta.
Ráadásul az úszáshoz elég volt egy úszónadrág, meg némi víz.
(A delfinek vélhetően sohasem tudták meg, hogy a Béla- bácsi alkatúak családjába tartoznak.

Akkor még Béla Bácsi nem ismerte Marika nénit, ismert viszont sok más Marikát és Bözsikét meg Jolánkát. Volt, hogy Irénkét is. Vagy Mancikát és Klárikát. Volt, hogy egyszerre.
Szóval Béla bácsi egészen korán, és viszonylag jól megtanult logisztikázni, aminek hosszú élete során nagy hasznát vette.
Később persze "megjavult", ahogy Marika néni mondta (vagy hitte), de "kolbászból nem lesz szalonna", szokta azt morogni a szomszéd Gizi néni a kisközértben, a krinolinok fedezékében.

Béla bácsi hátán amúgy fát lehet hasogatni. És nem a deltás hátizma miatt, hanem csak mert egyébként egy "arany ember", és nincs az a direkt rosszul számoló hentes, aki miatt ő felhúzná magát. Nem mintha fel akarná húzni magát a piacon bármire is, hiszen ez badarság lenne, és elég fárasztó is.
Úgy hatvanéves korára sikerült elérni a belső megvilágosodást, ahogy ő meséli, és ebben Marika néni nagy szerepet sejtett a hétvégi Kőbányai Világos- meditációknak.
De ha ettől érzi magát boldognak ez az "arany ember", akkor hétvégén tulajdonképpen ki is mozdulhat, úgyis csak láb alatt van, főleg amikor össze- vissza bolyong a felmosóvödörrel, és azt hiszi, hogy takarít, közben meg csak pacsálja szét a vizet mindenfelé.
És mióta Béla bácsi hétvégenként a cimboráival meditált a sarki Ücsörgőben, addig Marika néni is megtudhatta végre, hogy Szenyor Diego Javier Antonio Almeida feleségül veszi- e Szenyorita GabrielaSzofia Karmen Alehandrát?

20525315_1460211010730388_4707738999992613288_n.jpg

Szerző: Barbamamiiii  2017.07.31. 17:55

Rokonság: szülő, gyermek, unoka

Szülő még él és virul, unoka él és virul, gyermek virulna, ha bírna. Irigy, mindenki mindenére. Gyerek fiatalságára, szülő pénzére, stb. Aki nincs vele, az ellene van. Facebook-on nem ismerős, aki szülőnek ismerős. Még a közvetlen rokonságot is kirúgta. Na jó, mivel választani kellett, én a szülőt választottam a csapatból. Ő nem állított választás elé.

MÁS

Merj lépni, merj tenni, merj önmagad lenni, merj változtatni, merj elindulni!

Jól hangzik, bogarásszuk meg. Léptem, tettem, önmagam lettem, változtattam, elindultam. Persze jól meg kell nézni előre, hogy jobb lesz-e amit választunk. Mert nincs értelme sietni arrafelé, amerre nem is jó az irány. Viszont annyi idő nincs, hogy szambázzunk rossz felé, mikor számonkérés is lesz, hogy ha tudod a jó utat, miért mentél a rosszon? És a számonkérés idejét sem tudod előre, hogy lesz-e időd javítani. Szóval: javítani MOST kell. Jó ez már most is, majd meglátod.

MÁS

András Fekete Szeretettel gratulálok! A mozdulatot először félreértettem, azt hittem, nekem üzentek valamit, de szerencsére nem minden rólam szól.
Mybaby
Pedig de, minden rólad szól! De mivel ennyi év után se kérted meg a kezem, muszáj volt valamit tennem. Ahogy mondják: a csend a leghangosabb kiáltás.

MÁS

Ismerősünket szó szerint kidobták a házból. Fele az asszonya öröksége volt, fele az anyósa része. Anyós párban lakik, ők hárman. Amit felújítani kellett, ő csinálta a saját pénzből. Ami modernizálás, azt is. Tető és ablak csere, központi fűtés, kerítés, garázs,... Asszonya nem dolgozott a házasság alatt. Ő most menjen, de a teljes fizetését adja le folyamatosan, életfogytiglan. Ez a hét vicces rettenete. Miért is adná le? Semmit nem visz el abból, amit élete során oda teremtett, beépített. Elmegy és tanuló gyermeke vele. Miért is kellene oda fizetnie? Vicces lenne, de ugye az asszonyka új párja már az ajtón kopog. Hehe, tönkrement a fagyasztós hűtő, menjen a férj vegyen részletre, kinézett az asszony egy 160 ezer forintosat. Szerencsére nem kapott kölcsönt. Életveszélyesen fenyegetik a férfit. Szomszéd gazdag országban lakó nagylányuk az apja ellen van, ő is fenyegeti, hogy a másik szomszédos szegény országban lakó lakosokat megfizeti és ők majd apja életére törnek. Hogy ez az élet milyen lett? De hát meg van írva...

Asszonya ordítva: asszonytartást kérek. Férj: Amerikában. Te dobtál ki, A 67 éves anyám jár a szőlőbe, Te is tudsz, nincs semmi bajod. Különben meg nem vagyunk elválva.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.07.18. 16:37

Belehalok naponta, és messzire tartom a fülemtől a kagylót, pedig szeretem Anyukámat és megpróbáltam mindig megérteni, de ezt nem értem, mert én igyekszem a jóra koncentrálni, és arra emlékezni;

 • politizál,
 • TV műsort szid - de nézi, közben káromkodik,
 • rágalmaz akárkit,
 • magasabbra emelte a mi iskolai végzettségünket, beosztásunkat - roppant nagy disznóság, mert egyrészt hazugság, másrészt megalázó, mert látszik, hogy kevesli, amit elértünk az életben,
 • és most ezt teszi a Babáimmal is, pedig igazán meg lehetne elégedve velük, mert igen széplelkűek, jó modorúak, jól bánnak vele, és még mit is végezhetnének egyetem után, 3-4 idegennyelv ismerete után, és hogy dolgozik mindegyik,
 • ....
 • mikor a saját szüleit szidja - 30 éve nem élnek,
 • Apukám szüleit szidja - 23 éve nem élnek,
 • Apukám testvéreit és a sajátját - 5 éve az utolsó is...
 • Anyósomékat - 22 éve...
 • 41 éve 2 évig a szüleimnél laktunk az Urammal, és most a napi telefonbeszélgetések alkalmával Anyukám mindenre emlékszik, ami neki nem tetszett... 16 éve nem él az Uram és én nem emlékszem, hogy elhagyott egy kulcsot, hogy égve hagyta az udvari lámpát és egy hónapig égett, mert ők sem vették észre...

Minden idegesít, de az Uram piszkálása a csúcs, mert én egy csomó mindenre nem emlékszem és van amire nem akarok emlékezni (de ezeket Ő nem tudja - de jól tettük, hogy nem mondtuk el neki),

mert Apukám dolgaira persze nem emlékszik, és ez így van jól.

Szerző: Barbamamiiii  2017.07.15. 13:20

Nem fontos...

Egész héten jöttem-mentem... nagyon jó volt lelkileg.

Tegnap háromkor hazaértem, lefejtettem a kompressziós harisnyát. Mezítláb járkáltam a lakásban. Mostam - géppel  - teregettem. Gyümölcsöket ettem. Tus. A lábfejem, és érezhetően a térdem csupa dagadás. Víz.

Bekentem a Kollagen aktive gel - MSM zselémmel, (nem kell sok belőle) 1 óra múlva minden elmúlt. Azért tartott egy óráig, mert eléggé súlyos volt.

Ma lógás. Olvasok, teszek-veszek, pihenek. Ilyen is kell.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.07.08. 10:10

Miért elérhetetlen most a világbéke?

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/vilagbeke-elerhetetlen/

Vajon a diplomácia fogja elhozni a világbékét?

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g20040108/vajon-a-diplomacia-elhozza-a-vilagbeket/

Mit tár fel a bibliai kronológia az 1914-es évről?

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/daniel-4-bibliai-kronologia-1914/

Az utolsó napokban élünk?

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/biblia-tanitasa/az-utolso-napokban-elunk/

Sok kérdésre válasz a Bibliából - magyarázatok a jw.org honlapon

pl.:

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/isten-nevei/

 

 

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.07.07. 06:30

Betiltották 2017.04.21.

https://www.jw.org/hu/hirek/jogi/regiok-szerint/oroszorszag/legfelsobb-birosag-torvenyellenesnek-iteli-tanukat/

Fellebbeztek 2017.05.30.

https://www.jw.org/hu/hirek/jogi/regiok-szerint/oroszorszag/legfelsobb-birosagon-jehova-tanui-fellebbezese/

Újratárgyalják 2017.07.17.

?

Közben 2017.06.08.

https://www.jw.org/hu/hirek/friss-hirek/regiok/oroszorszag/putyin-kituntetett-tanu-szuloket/

Szerző: Barbamamiiii  2017.06.15. 16:11

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/filmek/#mediaitems/AllVideos/docid-502017809_H_1_VIDEO

Hogy hol lesz Hozzád legközelebb, a JW.ORG honlap RÓLUNK (fül fölül) KONGRESSZUSOK (föl oldalt) HOL VAN HOZZÁD LEGKÖZELEBB > gomb után állítható be. A honlapon ott a 2017-es Kongresszusi Program.

Szeretettel várunk

Szerző: Barbamamiiii  2017.06.15. 15:47

Aggódva keresik Erzsikét. Kérdezgetnek mindenkit. Engem is. Julika már majdnem sír.

Otthon van. Fel nem hívják. Takarékosak.

Szerző: Barbamamiiii  2017.06.11. 16:53