Barátnőmet agyon és túlgyógyszerezték: 1-0-3-at kap, holott 0,5 - 0 - 0,5 kellett volna kapnia. Ezt is csak 6 hétig. Már négy hónapja tömik vele. Kezébe adják és le kell nyelnie. Ezt úgy hívják szájba-gyógyszerezés. A kardiológus 2 hónapja írta a leletre, hogy csökkenteni kellene. Cukorbetegnek, szívbetegnek alaposan kell figyelni az állapotát. De hogy a veséje is tönkre mehet, - ugyan bele van írva - nem gondoltuk. Vérdarabok, véres vizelet ürült szombat estétől hétfő reggelig. Most is benn van az állandó katéter, nézik a vizelet mennyiségét, színét. Na nem esnek kétségbe, hogy mit tettek.

Eszement lánya nem akarja, hogy kiengedjék felügyelettel. Igazgató és pszichiáter a mentál-nővérekkel mellé álltak. Itt egy ember állapota, egészsége nem számít.

Ezek a súlyos testi-sértések legálisak. Lehet, hogy ha mindenáron kárt akartak neki okozni, kevesebb bajt csináltak volna, ha simán megvesszőzik? A csuda vigye el őket.

Ma kértem konzultációt egy pszichiátertől a megyéből,  leírtam mindent. Nagyon kíváncsi vagyok, sikerül-e "kiénekelni tőlük a csökkentést".

Szerző: Barbamamiiii  2017.05.24. 11:33

05.23. (05.22. 6,15 - 05.23. 5,30) lusta alak, majdnem 24 órát vártam a megjelenésére, szerinte: "nem akartam kijönni erre az allergiás világra, de kierőltettetek". Később kinőtte.

(hat napot késett)

péntek volt

4100 gramm

macika.jpg

13250624.gif

 

31 év van közöttünk, idén pont dupláztam :-)

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.05.23. 19:12

Mesink 10 hete van az intézetben, amit Ő választott magának. Eddig senki sem beszélt vele. Kérésére sem. Miután telefonon beszéltem a betegjogi-képviselővel, a kedves hölgy ígéretéhez híven bement hozzá és négyszemközt meginterjúvolta. Egy hónap múlva dönt, hogy kijöhet-e két kísérővel vasárnap az összejövetelre. Reméljük pozitív lesz a döntése. Bevallom, ha nem, akkor jön az Ombudsman. Mesivel így beszéltük meg, vagyis elmegyünk végig. Ha nem tennénk, élete végéig zárva maradna. Ez volt a félcsoda.

Egy nap eltelt: Ma már szobatársa ismét rám hozta a frászt, hogy a mentálos nővér azt mondta, hogy Mesit gyámság alá helyezni jött a betegjogi-képviselő és egy idegen szociális-munkás lesz a gyámja. Soha sem tudom, hogy a szobatársa azért hajlamos-e a negatívan látásra, mert ilyen benyomások érték élete során, vagy csak nem gondolja át, mit és hogyan mond. Persze van aki szereti a rossz híreket közölni.

Depresszióra a figyelmetlenségem adott okot. Kivettem 60.000 forintot a havi készpénzes kiadásaimra. Három darab húszezrest adott az automata. Vásároltam kedvencemnél gyümölcsöt. Egy húszassal fizettem, tízig adott vissza - a nagyobb címleteket máshol tartja - megköszöntem és elindultam, egyikünk sem figyelte a továbbiakat, állt még legalább egy vásárló a pultnál. Ahogy hazaértem, rájöttem, hogy baj van, kinyitottam a pénztárcámat - mindig könyvelem a kiadásaimat terv-tény mérlegszerűen, a kp.-t borítékokban tartom téma szerint. Láttam, hogy csak 49.000 van a tárcámban. Ki nem eshetett. Visszasiettem, hátha emlékszik valamire, csak nem tudja hol lakom és nem tud értesíteni. Nem emlékezett, de ide akarta adni, nagyon szomorú és letört lettem, mert igazából nem "járt" nekem, hisz a pénztártól való távozás után... aztán az lett a vége, hogy megfelezzük. De csak álltam, vártam, a barátságunkat féltettem, hiszen nagyon ritka ilyen kedves embert találni. Végtelenül megbízható, a csomagunkat otthagyhattuk nála, Mesinek gyümölcsöt küldött ajándékba... elmondhatatlan... és csak álltam, hogy most oda lesz a barátság, nem kellett volna mennem, akármilyen sok pénz ez nekem, de... nem ér annyit... Közben megcsörrent a telefonja, míg kedvesen hallgatta a hívót, elintegettem a búcsút, nyújtotta utánam a másik 5000-et, de jeleztem, hogy szívből szeretem, és értékelem, de így is sokat tett anélkül, hogy megérdemeltem volna. 

Gyermekkorom óta el szoktam "vinni" tetteim következményeit, de érdekelni szokott, hogy mit gondolnak azok az emberek, akiket szeretek, akik tisztelni valóak... Depi lett a délutáni programom, Nórikánál szedtem össze magam, jólesett. Jól választottam lakhelyet, sok jó ember van errefelé :-)

Még ma sem vagyok rendben. (Estig nem ettem és nehezen aludtam el.) Voltatok már úgy, hogy igazatok volt, de bántátok, hogy szóvá tettétek?

 

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.05.11. 19:39

04.28. (9,00 - 17,00) életem első becsületesen ledolgozott 8 órája ebédszünet nélkül.

(egy teljes hetet késett)

csütörtök volt

3550 gramm

kiscica_1.jpg

Egyszer azt mondta: arra vigyázz, hogy legalább 9 hónap legyen közöttünk. Vagyis, ha Ő 27, én már csak 28 lehetek. Most már annyi idős, hogy ha csak 1-et adok hozzá, akkor is nagyon öreg vagyok, hát még ha a 22-őt, ami tényleg van közöttünk :-)

Szerző: Barbamamiiii  2017.04.28. 17:00

 • Szerintem ne hozzátok ki a nővéreteket az otthonból, jó így, hogy folyamatosan benn van.
 • Miért is?
 • Nehogy valami baja legyen?
 • Milyen baja lehetne itt, ami ott nem?
 • Mégis megfigyelés alatt van.
 • Igen, a szobatársa figyeli meg, akivel együtt jönnének ki, kísérővel, nővérrel.

 

Ja kérem, remélem Kiskegyed is ilyen állapotba kerül és jó alaposan be lesz zárva. 

Na ez az, amit még gondolatban sem kívánhatok neki. Meg aztán nem is lenne megoldás, és szerencse, hogy nem Ő dönti el.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.04.25. 17:35

Mondja MZ, hogy többnyire tömörítem a mondanivalómat, és ez nem ritkán a megértés rovására megy. Csak aki egy hullámhosszon van velem és akivel egy körben mozgunk, ők értik azonnal.

Tényleg igaza lehet:

Ők: Elkéstek és leshettek (múlt idő), Ti meg ha nem vigyáztok: Elkéstek és leshettek (jövő idő).

noe.jpg

 

Szóval alaposan meg kell magyarázni, és körül írni, mert tényleg nem mindenki érti azonnal.

Szerző: Barbamamiiii  2017.04.20. 11:10

A neten folyton reklámok "mászkálnak" még a levelező programok mellett is. Pl. Akarsz-e munka nélkül naponta 1.950 eurót keresni? IGEN, illetve NEM gombokkal. Megnyomom a NEM-et, erre meg akarja nyitni magát. Bummm "lecsaptam" És annyira komolyan veszik, hogy természetesen mindenki akar, hogy a NEM-re nem is reagál.

Aztán a kapott reklámokat simán kitörlöm. Kíváncsiak, hogy miért? Adnak 6 lehetőséget, válasszak. Az utolsó: "egyik sem a felsoroltak közül". Ezt jelölöm már hetek óta, hátha rájönnek valahogyan, hogy NEM AKAROK REKLÁMOT, úgysem nézem meg.

Szerző: Barbamamiiii  2017.04.19. 20:36

https://www.jw.org/hu/jehova-tanui/gyakori-kerdesek/miert-nem-unneplik-a-husvetot/

Elterjedt tévhitek

Tévhit: Jehova Tanúi azért nem ünneplik a húsvétot, mert nem keresztények.

Tény: Hisszük, hogy Jézus Krisztus a Megmentőnk, és igyekszünk mindenben követni a példáját (Lukács 2:11; 1Péter 2:21).

Tévhit: Jehova Tanúi nem hisznek Jézus feltámadásában.

Tény: Hiszünk Jézus feltámadásában, sőt úgy gondoljuk, hogy ez a keresztényi hit egyik alapköve. Szívesen beszélünk róla másoknak is (1Korintusz 15:3, 4, 12–15).

Tévhit: Jehova Tanúit nem érdekli, hogy a gyermekeik lemaradnak a húsvéti örömökről.

Tény: Szeretjük a gyermekeinket, ezért mindent megteszünk, hogy neveljük és boldoggá tegyük őket (Titusz 2:4).

Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a húsvétot?

 • A húsvét megünneplésének nincs bibliai alapja.

 • Jézus parancsa szerint nem a feltámadásáról, hanem a haláláról kell megemlékeznünk. Ezt mi évente meg is tesszük, a bibliai holdnaptár szerinti évfordulón (Lukács 22:19, 20).

 • Hisszük, hogy mivel a húsvéti szokások ősi termékenységi szertartásokból erednek, nem tetszenek Istennek. Ő „kizárólagos odaadást vár el” tőlünk, és megsértenénk, ha az imádat részeként olyan szokásokat is gyakorolnánk, amelyeket elítél (2Mózes 20:5; 1Királyok 18:21).

Meg vagyunk róla győződve, hogy a húsvéttal kapcsolatos álláspontunk teljesen a Biblián alapul, mely arra ösztönöz, hogy az emberi hagyományok gépies követése helyett használjuk „a gyakorlati bölcsességet és a gondolkodóképességet” (Példabeszédek 3:21; Máté 15:3). Ha megkérdeznek, szívesen elmondjuk, hogy mit gondolunk a húsvétról, de tiszteletben tartjuk, hogy mindenkinek joga van eldönteni, mit tesz (1Péter 3:15).

 

 

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/biblia-husvetrol/ 

Mit mond a Biblia a húsvétról?

 

A húsvét ünnepe nem a Biblián alapul. Ha utánanézünk az eredetének, láthatjuk, hogy a húsvéti hagyományok ősi termékenységi rítusokból erednek. Érdemes megvizsgálni az alábbi tényeket:

 1. Nyúl: A mezei nyúl. . . a termékenységnek és az élet ciklikus megújulásának a jelképe” (Britannica Hungarica, 9. kötet, 176. oldal).

 2. Tojás: A húsvéti tojás „az egyházi szimbolika szerint a feltámadó Krisztus jelképe, de a rítusokban betöltött szerepét tekintve egyértelműen termékenységi szimbólum” (Magyar Nagylexikon, 9. kötet, 709. oldal). „A tojás díszítését és kultikus felhasználását. . . nem a kereszténység kezdeményezte; az egyház egy korábbi gyakorlat kereszténnyé tételére törekedett(Magyar néprajzi lexikon).

 3. Locsolás: A locsolás szokása „ered[etileg] – bizonyos, Jézus feltámadásával kapcsolatos vallásos magyarázatok ellenére – profán, mágikus termékenységvarázsló rítus” (Magyar Nagylexikon, 9. kötet, 708. oldal).

 4. Új ruha húsvétra: Illetlenségnek tartották, ezért balszerencsét jelentett, ha valaki nem új ruhában köszöntötte a tavasz skandináv istennőjét, Eastrét(The Giant Book of Superstition).

 5. Hajnali mise: Ez megfelel az ősi napimádók rítusainak, amelyeket „a tavaszi napéjegyenlőség idején tartottak, hogy üdvözöljék a napot és hatalmas erejét, amely új életet ad minden növekvő dolognak(Celebrations—The Complete Book of American Holiday).

Különböző forrásművek így összegzik a húsvét eredetét: „A keresztény ünnep köré népszokások is szövődtek. Ezek közül sok az ősi európai és közel-keleti pogány tavaszünnepek szertartásaiból és jelképrendszeréből ered, csak később hozták kapcsolatba a feltámadás gondolatával” (Britannica Hungarica, 9. kötet, 176. oldal).

A húsvét ünnepében a tavaszünnep és a pogány meghaló és feltámadó istenek ünnepeinek szokásai keverednek” (Magyar Nagylexikon, 9. kötet, 707. oldal).

A Biblia óva int minket attól, hogy olyan szokások megtartásával imádjuk Istent, melyek nem tetszenek neki (Márk 7:6–8). A 2Korintusz 6:17 ezt írja: „különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant”. A húsvét egy pogány eredetű ünnep, és akik szeretnének Isten kedvében járni, nem tartanak meg ilyen ünnepeket.

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.04.17. 09:39

Miért elérhetetlen most a világbéke?

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/vilagbeke-elerhetetlen/

Vajon a diplomácia fogja elhozni a világbékét?

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g20040108/vajon-a-diplomacia-elhozza-a-vilagbeket/

Mit tár fel a bibliai kronológia az 1914-es évről?

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/daniel-4-bibliai-kronologia-1914/

Az utolsó napokban élünk?

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/biblia-tanitasa/az-utolso-napokban-elunk/

Sok kérdésre válasz a Bibliából - magyarázatok a jw.org honlapon

 

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.03.13. 17:48

Monika Egri, Illustrator  (tőle ollóztam)

https://www.facebook.com/Monika-Egri-Illustrator-185853461499489/

A farkas türelmetlenül várta Piroskát az erdő szélén. Korgott a gyomra erősen, és mivel tudta, hogy Piroska már kigyógyult a több hete húzódó megfázásából, ma biztosan erre fog jönni. Micsoda szép nap is ez a mai!- mosolyodott el magában. Még a madarak is mintha szebben csipognának. Az ég is kékebb egy harapásnyit.
Harapásnyit?- rázta meg magát a farkas. Hiába, no, hetek óta nem evett egy jót.
Aztán egyszer csak valóban ott állt a kislány előtte.
- Na végre- mondta a farkas boldogan.
- Bocsi, nem tudtam korábban jönni. Anyám úgy felöltöztetett, mint egy Michelin- babát. Rám erőltette ezt a kockás harisnyát is, amit úgy utálok.De ez a legmelegebb, a pöttyös meg mosásban van. De hát könyörgöm, húsz fok van- sóhajtott Piroska, és átnyújtott egy papírzacskót a farkasnak.
- Tessék. Lehet, hogy már kihűlt.
- Nem baj- mondta a farkas.- Olyan éhes vagyok, a zacskót is felfalnám.
- Nem volt csirkés, csak pulykás. És a kólát is felvizezték megint.
Ez legyen a legnagyobb baj, úgyis egészségtelen.
- Akkor igyál vizet!
- Ott azért még nem tartunk.
Leültek a kedvenc padjukra, amiről az egész erdőt belátták, majd csendben falatozni kezdtek.
- Jaja, kihűlt kicsit- morogta a farkas két harapás között. De azért nem rossz. Unom a vega kaját. Az asszony próbál leszoktatni a húsról.
- Micsoda hülyeség! Te farkas vagy!- csóválta fejét Piroska.
- Nekem mondod? De a békességért bármit. Persze van köztük ehető is, de azért a legtöbbjétől felfordul a gyomrom. Jaj, Piroska, úgy hiányzott már ez a fincsi városi kaja! Legközelebb vigyázz magadra jobban. Nem bírok ki megint két hetet rendes kaja nélkül!
- Azért fáztam meg, mert a múltkor fogócskáztunk, és jól kimelegedtem.
- Ó, igen, a vadász meg azt hitte, meg akarlak enni... Jobban van már?
- Persze, csak pár öltés a karján.
- Meg néhány a nadrágján- kuncogott bele a farkas a sült krumplis zacskóba.
- És a csizmája is ereszt néhány helyen.
- Ne járjon pocsolyában!
Ezen aztán mindketten harsányan nevetni kezdtek, a zacskóban táncot jártak a krumplidarabok.
- Maradt még?- kérdezte Piroska.
- Nem sok. Megeheted, tele vagyok. Már csak egy epershake hiányzik.
- Eper nem volt, csak vanília.
- Azt nem szeretem.
- Ne válogass!
A farkas kelletlenül, de elvette az egyik shaket.
- Nagyi jól van?
- Remekül. Újra beszélnek nagypapával.
- Visszaköltözött?
- Persze. Mindig ezt csinálják. Szerintem hideg van a sufniban sokáig aludni. Meg a Buksi is büdös kicsit.
A farkas beleszippantott a hónaljába.
- Én is az vagyok.
- Jó, de te az erdőben élsz. Farkas vagy, meg minden. De a Buksi házi kutya. Néha megfürödhetne.
- Hát, lehet.
- De most már mennem kell, még a végén elkések az iskolából.
- Megvárhatlak?
- Persze Pompom- nevetett Piroska.
- Az egy másik mese- mosolygott a farkas. És míg Piroskának integetett, megpróbálta kipiszkálni fogai közül a zsemlemaradékot.

Szerző: Barbamamiiii  2017.03.07. 13:48

É B R E D J E T E K !

Attól, hogy valakit kisgyermek korában megkereszteltek, még egyáltalán nem lett belőle sem igaz keresztény, sem Jézus tanítványa, sem Isten előtt helyeselt személy… Csupán, tagja lett egy olyan egyháznak, amely figyelmen kívül hagyja a Teremtő útmutatásait. Erre néhány további példa a Szentírás alapján:

Cölibátus?

A világ számos vallásában, például a római katolikus egyházban, az ortodox egyházakban vagy a buddhizmusban elvárják a vallásvezetőktől és a papoktól, hogy cölibátust fogadjanak. De sokan úgy érzik, hogy a papok körében egyre inkább felbukkanó szexuális botrányoknak, eredendően a cölibátus az oka. Ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy valóban követelmény-e az egyházi vezetőknél a cölibátus? (A kifejezés nőtlenséget, illetve szexuális kapcsolattól való önmegtartóztatást jelent)

XVI. Benedek pápa 2006-os, római kúriához intézett beszédében „az apostolok utáni időkbe visszanyúló hagyományként” utalt a kötelező cölibátusra. Azonban az első századi keresztények nem fogadtak cölibátust. Az akkor élő Pál apostol figyelmeztette a keresztényeket, hogy lesznek olyan férfiak, akik majd félrevezető tanításokat terjesztenek, és „tiltják a házasságot” (1Timóteusz 4:1-3). Ez az intézkedés (cölibátus) megakadályozta, hogy a római katolikus egyház elveszítse a hatalmát és a vagyonát. Ellenkező esetben a házas papok a gyerekeikre hagyták volna végrendeletükben az egyház tulajdonát.

Továbbá a Bibliából kiderül, hogy sok első századi keresztény, például Péter apostol is, házas volt (Máté 8:14; Márk 1:29-31; 1Korintusz 9:5). Valamint az egyházi hivatalnokra, püspökre (Károli fordítás szerint) vonatkozó követelmény magában foglalja azt is, hogy „egyfeleségű férj” legyen, „akinek gyermekei alárendeltségben vannak” (1Timóteusz 3:2,4)… Bővebben: Őrtorony folyóirat 2017. 2. szám

Tisztelendő? - Atya?

Talán te is felfigyeltél rá, hogy napjainkban sok egyházi személy, arra használja a vallást, hogy --- hangzatos címekkel önmagát magasztalja, (például, atyának nevezteti magát) és arra, hogy --- pénzhez jusson a híveitől. Ezzel szemben Jézus ezt mondta: --- „ … ti mind testvérek vagytok. Ezenkívül senkit se hívjatok atyátoknak a földön, mert egy a ti Atyátok, az égi” (Máté 23:8,9). --- „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Máté 10:8). Vajon félreérthetőek Jézus szavai?... Ha nem, akkor aki mást mond az bizony hazudik!

A vallási vezetők sok millió ember elől titkolják el, hogy ki az igaz Isten. (Pedig a vallás legfőbb rendeltetése, ennek a megismertetése) A világegyetemben lévő legfontosabb személynevet napjainkban kitörlik a bibliafordításokból és egy köznévvel, az „ÚR” szóval helyettesítik be. Lefokozva(!) ezzel a Teremtő Istent, önmagukat viszont felmagasztalva „atyának” szólíttatják, mely kifejezés az életadóra utal. Elképesztő… Jézus Krisztus használta és megismertette Isten nevét (János 17:6,26). Sokan nem is tudják, hogy a Jézus név jelentése: „Jehova a megmentés”. Csupán az Ezékiel könyvében több mint hatvanszor szerepel Isten személyes neve! Armageddonról prófétálva itt ez áll: „Fölmagasztalom és megszentelem magamat, és megismertetem magamat sok nemzet szeme láttára; és megtudják, hogy én vagyok Jehova (Ezékiel 38:23). Ekkor fog megvalósulni a mintaimában első helyen lévő kérés: „ … szenteltessék meg a neved” (Máté 6:9).

„Menjetek ki belőle!”

A „kereszténység” egyházai nem a bibliai igazságot tanítják! A bibliában nem szerepel a lélek halhatatlanságának tantétele sem! A sokak által nagyra becsült háromság tanítás is hazugság! … és még sokáig lehetne sorolni. A Jelenések könyve a hamis vallások -az igaz Istennel szembehelyezkedő vallások- összességét a „nagy szajhaként” azonosítja (Jelenések 17:1,2). (Károliban parázna; katolikus fordításban kéjnő) Milyen találó elnevezés, hiszen évszázadokon keresztül prostituálta (eladta) magát: egyik politikai hatalom után a másikkal kötött szövetséget. Egy másik elnevezése „Nagy Babilon”, mivel az ősi Babilon azonosító jeleit viseli magán, illetve az Özönvizet követően itt indult virágzásnak a hamis imádat. Ez a könyv feltárja, hogy a politikai hatalmak az Isten által meghatározott időben a szajha ellen fordulnak és elpusztítják (Jelenések17:1-5,16,17).

Bizony, az emberi történelem legnagyobb iróniája az, hogy a vallások akadályozzák meg az embereket abban, hogy megismerjék, és megszeressék az igaz Istent. Így tartva távol híveiket a Tőle származó jövőre vonatkozó valódi reménységtől. A magyarázat rá egyszerű: „… az egész világ a gonosz hatalmában van” (1János 5:19). Igen, a vallás Sátán legfőbb eszköze az emberek félrevezetésére!!! Teljes képtelenségnek tűnhet ez bárkinek mindaddig, míg pontos ismeretet nem szerez a Szentírás tanulmányozása által.

Milyen jó tudni, hogy Istent nem lehet becsapni. Hiába állítják egyes vallások képviselői, hogy szeretik Istent, ha egyáltalán nem is ismerik Őt, ha inkább emberi hagyományokat követnek a neki való engedelmesség helyett. A világegyetem legfőbb Ura, Jehova Isten nem feledkezik meg azokról, akik őszinte szívűek, akik szeretik azt, ami jó és helyes. Figyelmezteti őket, hogy hagyják el a hamis vallást. Így sürgeti őket: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból. Mert bűnei egészen az égig halmozódtak…”(Jelenések18:4,5).

Ne sajnálj időt fordítani az életedből arra, hogy megismerd az egyedüli igaz Istent (János 17:3), és az általa leíratott bibliai igazságokat! Az emberekkel kapcsolatos eredeti szándéka még csak ezután fog megvalósulni itt a földön: Miszerint, tökéletessé tett emberek tölthetik be a födet, és paradicsomi körülmények között élhetnek rajta, örökké (Zsoltárok 37:29).

„Nagy Babilon” azonosításáról bővebben a Mit tanít valójában a Biblia? című könyv 219.oldalán olvashatsz, és a www.jw.org honlapon a „bibliai kérdések” között.

Szerző: Barbamamiiii  2017.03.06. 07:56

Szerző: Barbamamiiii  2017.03.04. 16:12

Senki sem tudhat többet a Teremtésműről és a sorsáról, mint a Teremtő maga. Nem azért készítette, hogy elpusztítsa, mert akkor már 6000 éve elpusztította volna Ádámot és Évát (akik nem engedelmeskedtek szabad akaratukból), valamint Sátánt és Démonait (akik valamikor angyalok voltak, és szintén nem engedelmeskedtek). Meghagyta a "használati tanácsot" a Bibliát. Veszélybe került, mert a papírusz, a pergamen nem időtállóak, a hamis vallások képviselői, igyekeztek átírni, és nem engedni lefordítani mindenkinek és Isten nevét ("szenteltessék meg a Te neved") eltüntetni belőle. Most a: lássátok mire mentek Istenünk nélkül Sátán vezetésével - része megy az életeteknek.
Okoskodnak az emberek: "a gravitációs szingularitás hozza el a Föld végzetét. Na nem az emberi fajét, mert akkor már nyomaink sem lesznek."
Valóban több ezer éves a sötétség, mert Jehova nem azért teremtette a Földet és az embereket, hogy elpusztuljanak. Nagytakarítás lesz Armageddonkor, "a szelídek öröklik a Földet és örökké rajta lakoznak".
Eredeti terve Jehovának, hatalma és akarata is van hozzá. Megteremtette az embereket, mert élni jó. Azért látunk színeket, érzünk ízeket, illatokat, hallunk hangokat. Ettől még élhetnénk, de így élvezetesebb.
Az emberek másolják a természetet. A bogáncs mintájára az öntapadós szalagot, a madarak mintájára a repülőgépeket.... de se madarat, se állatot, még egy egyszerű fűszálat sem képesek létrehozni.
Armageddon után megbeszéljük. :-)

Zsoltárok 83:13

Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova,

Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett.

Szerző: Barbamamiiii  2017.02.19. 08:01

Munkaidőben ne csak ne lájkoljatok, vagy kommenteljetek, ne is nézzétek.

Akár milyen "laza" a munkahely, a munkaidő. Létszámkarcsúsításkor Ti estek ki először.

Aki emberekkel foglalkozik: ügyfelekkel, betegekkel, gyermekekkel, - Ők meg aztán különösen ne.

Más idejével, életével ne szórakozzatok.

Tudod mi az ami elmegy melletted, amíg a kütyüddel szórakozol? Az ÉLET. Vagy a TIÉD, vagy MÁSÉ is.

Szerző: Barbamamiiii  2017.01.26. 07:30

01.24. (15,15 - 19,15) férfiasan tökéletes

(1 napot késett)

vasárnap volt

3700 gramm

ozike.jpg zsizsi.jpg

26,5 év van közöttünk :-)

Szerző: Barbamamiiii  2017.01.24. 19:15

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201511/mikor-er-veget-vilag-bibliai-profecia/

a JW.ORG honlapon bővebben, az Ébredjetek 2015. novemberi számában is, itt csak a főcímek:

 

 A BIBLIA NÉZŐPONTJA

Világvége

„A világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is” – áll az 1János 2:17-ben. Milyen világról van szó? Hogyan és mikor múlik el?

Milyen világ fog véget érni?

MIT MOND A BIBLIA?


„Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete” (1János 2:15)

Hogyan fog véget érni a világ?

MIT MOND A BIBLIA?


„Keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei. . . Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján” (Sofóniás 2:3)

 Mikor fog véget érni a világ?

MIT MOND A BIBLIA?

 


„Kitartóan virrasszatok hát, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát” (Máté 25:13)Szerző: Barbamamiiii  2017.01.21. 09:32

'Ha néhanap felbosszantottak mások hibái, csak ennyit mondott:

"Hát nem csodálatos, hogy milyen nagy dolgokra képes az Úr az ő gyarló szolgáival?" '

 

És valóban, az Ő szolgái, ahogy én is az Ő szolgája vagyok. Éljünk békében.  És ez nem csak azt jelenti, hogy kíméljük a Testvérünk életét, az idegeit is kímélni kell.

Szerző: Barbamamiiii  2017.01.17. 12:31

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201404/rasszizmus/

Csodás cikk található Jehova Tanúi Ébredjetek című folyóirata 2014 04 számában. A fenti linken rátalálhat mindenki. 

A főbb címek és alcímek közül néhány:

 

Honnan erednek a különböző rasszok?

„Ádám ezután Évának nevezte el a feleségét, mert ő lett minden élő anyja” (1Mózes 3:20).

MIT MONDANAK A SZAKEMBEREK?

MIT MOND A BIBLIA?

 Felsőbbrendű bármelyik faj?

„[Isten] e g y emberből alkotta az emberek minden nemzetét, hogy lakjanak a föld egész színén” (Cselekedetek 17:26).

MIT MONDTAK NÉMELYEK?

MIT MOND A BIBLIA?

Megszűnik valaha a rasszizmus?

„A napok befejező részében. . . szilárdan áll majd Jehova házának hegye. . ., és oda fognak özönleni mind a nemzetek” (Ézsaiás 2:2).

MIT GONDOLNAK NÉMELYEK?

MIT MOND A BIBLIA?

 

 

 

 

Szerző: Barbamamiiii  2017.01.17. 09:18

A betlehemi puszta múltba veszett titkai

Elter Tamás2016.12.24. 19:50217
Karácsony a húsvét után a (hamis) keresztény világ második legnagyobb ünnepe. (keresztény = Krisztus követője, márpedig aki nem követi, nem keresztény, csak azt hiszi, illetve annak mondja magát.) Karácsonykor Jézus Krisztus, a megváltó születésnapjáról emlékeznek meg a keresztény felekezetben, mind az öt kontinensen. E régi és egyetemes tradíció a 4. századtól vált elfogadottá, ám Jézus a legnagyobb történeti valószínűséggel nem decemberben született
(nagy igazság, és ie. 2-ben született ősszel. 30 évesen i.sz.29-ben keresztelkedett a Jordánban, 33 és fél évesen nisszán hó 14-edikén, tavasszal halt meg.).
Mindez természetesen semmit sem változtat a szeretet ünnepének meghittségén és fontosságán.
(Ó dehogy nem, minden nap a szeretet ünnepe.)
Csak nagyon kevés forrás ad támpontot Jézus születési idejéről
Jézus életéről és tanításáról – beleértve megszületését és kereszthalálát is - a 384-es római, illetve a kanonizációs folyamat lezárásként a 414-es karthágói zsinaton Isten egyedüli hiteles kinyilatkoztatásaként elfogadott négy kanonizált evangéliumot, a Máté, Lukács, Márk és János szerinti Szentírást tekintik a legfőbb forrásnak.
Az 1. századból – különösen Jézus gyermek- és ifjúkoráról – alig maradt fenn forrás.
A négy evangélista szerinti Szentírás sem naplószerűen örökíti meg a Megváltó életének legfontosabb eseményeit, így Jézus születésének (és kereszthalálának, illetve feltámadásának) valós időpontjáról az evangéliumok csak közvetett módon, a kor ismert történelmi személyiségeinek nevére, tetteire, vagy a zsidó ünnepekre és időszámításra utalva tudósítanak.
(Igen, de a halálának időpontja megvan, pontosan és a parancs is: „ezt tegyétek a rólam való megemlékezésül”. A halálával váltott meg bennünket.)
Jézus megszületésének pontos ideje máig nem teljesen tisztázott kérdés. A kanonizált Szentíráson kívül az 1., illetve a 2. század között keletkezett mintegy 200, nem hitelesként számon tartott úgynevezett apokrif evangéliumból csak 38 olyan ismert, ami a négy evangélista írásához hasonlóan Jézus teljes élettörténetéről szól, az angyali üdvözlettől, valamint Jézus megszületésétől kezdve egészen kereszthaláláig, illetve mennybemeneteléig.
Teljes holdfogyatkozás és Heródes vérengzése
Még a négy evangéliumból is csak Máté (Lévi) és Lukács Szentírása tartalmaz konkrétnak tekinthető támpontokat Jézus megszületésének időpontjáról. Máté evangéliuma (Máté, 2,16) az arab származású, romanizált Heródes (Nagy Heródes) uralkodásának idejére teszi a Megváltó megszületését.
Heródes Kr. e. 40-ben, a parthusok betörésének évében Rómába menekült. A szenátus hadsereget szavazott meg számára, és Kr. e. 37-ben elismerte Júdea királyának.
Heródes római segítséggel foglalta vissza Júdeát, ahol hellenisztikus uralkodó módjára kormányozta az országot, megértve, hogy a békét csak Róma segítségével és a zsidó vallási szokások teljes körű elismerésével tarthatja fenn. Jelentős szerepe miatt a római forrásokban jól dokumentált uralkodása, így többek között az ugyancsak római műveltségű zsidó történetíró, Josephus Flavius munkájában. E forrásokból tudjuk, hogy Nagy Heródes Kr. e. 37. és Kr. e. 4. között uralkodott. Heródes tisztában volt vele, hogy a békét - és ezzel saját hatalmát is - csak Róma támogatásával és a zsidó vallási szokások tiszteletben tartásával biztosíthatja. Forrás: The Christian Times
Halála után fia, Heródes Antipász lépett örökébe, az ő uralkodása alatt szenvedett Jézus kereszthalált. (Igaz) Josephus Flavius feljegyezte, hogy nem sokkal Heródes halála előtt teljes holdfogyatkozás volt, abban az évben, amikor legyilkoltatta a két évnél fiatalabb fiúgyermekeket. A csillagászok számítása alapján ez az égi jelenség Kr. e. 6-ban volt látható Júdea egén, így egyesek erre az évre teszik Jézus megszületését is. (nem igaz).
Augustus és Keresztelő Szent János
Jézus megszületésének időpontját a szkíta származású és Rómában élő ókeresztény szerzetes-író, Dionysius Exiguus (Kr. u. 475–544) számította ki először a 6. század elején, az akkoriban legnépszerűbb Lukács-evangélium alapján.
Lukács így ír Jézus megszületéséről: „ Azokban a napokban történt, hogy Augustus császár rendeletet adott ki, hogy az egész földkerekséget írják össze. Ez az első összeírás Quirinius, Szíria helytartója alatt volt. Mindenki elment a maga városába, hogy összeírják. József is fölment Galilea Názáret nevű városából Júdeába, Dávid városába, Betlehembe, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. Ott-tartózkodásuk alatt elérkezett a szülés ideje. Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta, és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson. Pásztorok tanyáztak a vidéken kint a szabad ég alatt, és éjnek idején őrizték nyájukat. Egyszerre csak ott állt előttük az Úr angyala, és beragyogta őket az Úr dicsősége. Nagyon megijedtek. De az angyal így szólt hozzájuk: "Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek, és az lesz majd az egész népnek. Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában." (Lukács, 2.2, 2.12)
(Bizony, ősszel, a betakarítási munkák után, de nem a nagy hidegekben volt a népszámlálás. Ezt az állatok szabad ég alatt tartása is bizonyította. Mivel decemberben ott nagyon hideg van és az állatok a telelőhelyükön lettek volna, ott nem szülhetett volna Mária.)
Dionysius azonban nem a két konkrét adat, az Augustus által elrendelt összeírás és Quirinius (görögösen: Kirenéosz) szíriai prokurátorsága, hanem Jézus megkeresztelkedésének időpontja alapján számította ki a Megváltó születésének évét.
Lukács szerint Jézust Tiberius császár uralkodásának 15. évében, harmincéves korában keresztelte meg Szent János. (igaz) Tiberius, a Julius-Claudius dinasztia második császára Kr. u. 14-től Kr. u. 37-ig uralkodott.
Dionysius azonban még Lukács leírásához képest is elszámolta magát (nem, nem), mivel Tiberius 15. uralkodási éve Kr. u. 28-29-re esik, e szerint tehát a Megváltó a Kr. e. első század utolsó éveiben, i. e. 2-ben vagy i. e. 1-ben született. (i.e. 2-ben, mert nulladik év nem volt)
Csak három népszámlálás volt Augustus idejében
Jézus születési ideje szempontjából pedig igen fontos adat lehet a népszámlálásra történt utalás. Augustus (Octavianus) az uralkodása idején háromszor rendelt el népszámlálást a római impériumban, először Kr. e. 27-ben, amikor a szenátus örökös konzullá és princepszé választotta, valamint felruházta az Augustus (felséges) névvel, majd Kr. e. 7-ben, utoljára pedig halála évében, Kr. u. 14-ben. Kizárásos alapon e három dátumból i. e. 7. lehet az az időpont, amikor a császári rendeletnek eleget téve József Máriával együtt Betlehembe ment.
Misztérium és antik meteorológia
(Két különböző időpont. Első a születése, akolban, jászolban, második a jósok, varázslók látogatása, jóval később, akkor már házban laktak, és azért végeztette ki Heródes a két éven aluli fiúgyermekeket. Ha egybeesett volna, az újszülötteket, vagy a sokkal kisebbeket ölette volna meg. Mária a szülés után áldozatot mutatott be, 2 galambot, mert szegények voltak. Ha a jósok akkor jöttek volna, már lett volna mirhájuk, aranyuk, és sokkal gazdagabb áldozatot mutatott volna be.)
Több kutató próbált támpontot találni a betlehemi csillagban is. Máté evangéliumában megemlíti, hogy „a csillag" vezette a napkeleti bölcseket (jósokat, varázslókat, lásd: Biblia) Betlehembe. Az asztronómiai számítások szerint az egyik leglátványosabb kométa, a Halley-üstökös i. e. 6-ban körülbelül 70 napig volt látható a közel-keleti térségben. Az üstökös azonban nem decemberben, hanem a nyári hónapokon mutatkozott Júdea esti égboltján. (nem vitás, nem az üstökös ment, hanem Sátán csinált hamis jelet. Először Heródes Antipászhoz vezette a csillagjósokat, majd Jézushoz. Heródes várta vissza őket, hogy megtudja, hol van Jézus. Ők azonban más úton mentek haza. Ezért ölette meg Heródes az összes fiúgyermeket 2 éves kor alatt.)
Egyes kutatók között, akik Jézus születésnapját próbálják minél pontosabban behatárolni, a Halley-üstükös betlehemi csillagként történő azonosítása már csak a miatt is népszerű, mert Lukács a következőket írja: „Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett." (Lukács, 2,8) December a zsidó naptárban Kiszlév és Tébet havára esik. Kiszlévre a sok eső, a hegyekben akár a hó jellemző, Tibét pedig Júdea (Izrael) leghidegebb hónapja. Jézus idejében Júdeában márciustól november elejéig tartották szabadban a nyájakat, a hűvös esős idő beköszöntével fedett akolban teleltették az állatokat. Az sem valószínű, hogy Augustus éppen a leghidegebb téli időszakban kötelezte volna Róma alattvalóit a népszámlálással együtt járó fárasztó utazgatásra, még több megpróbáltatást okozva ezzel nekik. (Ez bizony nagy igazság.)
Decemberben az izraeli időjárás tehát nem alkalmas a nyáj szabadtéri éjszakáztatására, és a szabadban történő alvásra. (Úgy ám.)
Henri Daniel-Rops így ír erről: „A nyájak (...) fedél alatt töltötték a telet; már ebből is látszik, hogy a karácsony hagyományos téli időpontja nem lehet helyes, mert az evangélium azt mondja, hogy a pásztorok a mezőn voltak." (Forrás: Henri Dainiel-Rops, Daily Life in the Time of Jesus, New York, 1962. p. 228)
A betlehemi csillag titka és a decemberi születésnap
Más források egy ugyancsak ritka asztronómiai jelenség alapján i. e. 7-re teszik Jézus születési évét. Ebben az évben az éjszakai égbolt negyedik legfényesebb égiteste a Jupiter, és az ugyancsak fényes Szaturnusz szoros együttállásban voltak. E rendkívüli égi jelenség pedig Augustus második népszámlálásának évére esett.
A keresztény hagyomány nem őrizte meg Jézus születésének napját, és annak ellenére, hogy a 2. századtól már az ókeresztények is megemlékeztek a Megváltó születésnapjáról, a dátumnak nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.
(Jehova, ha fontosnak tartotta volna Jézus születésnapját, megíratta volna a Bibliában. De nem így van.)
A kereszténység korai évszázadaiban, az ókeresztény közösségek az epifániát, azaz az emberré vált Isten világrajövetelét vízkeresztkor, január 6-án ünnepelték meg. A 3. században élt Alexandriai Szent Kelemen szerint Jézus május 15-én született, a 4. században működött teológus, Szent Epiphaniosz viszont január 6-ra teszi a Megváltó születésnapját. Antiochiai Teofiliusz Commodus császár uralkodása idején (180–192) feljegyezte, hogy a gaulok december 25-én emlékeznek meg a Megváltó megszületéséről. Egyes kutatók a betlehemi csillagban a Halley-üstököst, mások pedig az i. e. 7-ben történt Jupiter-Szaturnusz együttállást azonosítják. Hippolitusz ókeresztény bölcselő 202-ben Dániel könyvéhez írt magyarázatában ugyancsak azt állítja, hogy Jézus Augustus császár 42. életévében, december 25-én, szerdai napon született meg Betlehemben. 350-től hivatalosan is december 25. lett Jézus elismert születésnapja. (Hanta, az igazságért a Bibliához ésszerű fordulni.)
Ezért ünnepeljük decemberben Jézus megszületését
Valójában Jézus a legnagyobb valószínűséggel késő nyáron vagy kora ősszel, a héber Tisri havában születhetett meg.
Lukács evangéliuma konkrét támpontot ad ehhez, Keresztelő Szent János megszületésével kapcsolatosan: „Amikor Erzsébet terhessége hatodik hónapjában volt, Isten a galileai Názáret városába küldte Gábriel angyalt egy szűzhöz, aki egy József nevű férfi jegyese volt" (Lukács 1, 24-33). Jézus tehát Keresztelő Szent János után hat hónappal fogant meg. (Igen.)
Ha János fogantatásának idejétől Jézus fogantatásáig hat hónappal számolunk, Kiszlév végéhez érünk, ami egyben a zsidó hanuka, a fény ünnepének ideje.
Márpedig János evangéliuma Jézust a „világ világosságának" nevezi, (János , 8,12) ami egyesek értelmezése szerint a hanuka idején történt fogantatásra utal. János Niszán hónap 15. napján született, (Niszán havában szenvedte el Jézus a kereszthalált), és ha ehhez hat hónapot hozzáadunk, úgy a héber naptár szerint Tisri 15-ét kapjuk, ami a mi naptárunkban szeptember 14-nek felel meg. A Szentírás sokkal inkább a megváltó szeptemberi, mint sem decemberi megszületését valószínűsíti. Hogy mégis miért december 25. lett Jézus hivatalos születésnapja? (Inkább, de ha Jehova, fontosnak tartotta volna Jézus születésnapját, megíratta volna a Bibliában.)
Constantinus megkeresztelkedett és megalapította a katolikus(z) (összevont) vallást, hogy birodalmában ne legyen széthúzás.
A császár 313-ban kiadott milánói ediktuma után néhány évtized alatt a kereszténységből kizárólagos államvallás lett. A 4. század derekára a kereszténység vált a Római Birodalom uralkodó vallásává, és ha ekkor még nem is tiltották be a pogány szertartásokat, a korábbi római államvallásnak már csak a megtűrt státusz jutott. A régi római vallásban a téli napforduló ideje, december 21. kitüntetett dátumnak számított. Ekkor rendezték meg a Saturnáliát, az egyik legnagyobb pogány ünnepet. A 4. században a régi vallás hívei, elsősorban a római arisztokrácia, a szenátori rend tagjai a pogány ünnepek látványos megrendezésével protestáltak a klasszikus római hagyományokat szerintük felszámoló kereszténység túlhatalma ellen.
Jézus életének és tanításának a négy kanonizált evangélium a legfőbb forrása.(Nagy igazság, de a jövendöléseket is érdemes megnézni a héber iratokban, és rájuk való hivatkozásokat is a görög iratokban.) Forrás: Wikimedia Commons
Erre lehetett válaszreakció Jézus születésnapjának december 25-én történő megünneplése, hogy végleg elnyomják a hervadó pogány kultuszokat. Karácsony ünnepén végül is nem az a legfontosabb, hogy Jézus valóban december 25-én született-e, vagy sem, hanem hogy kiteljesedjen az általa hirdetett szeretet és béke.
(Képzeld csak el; elneveznek egy időpontot a születésnapodnak, ami nem is a születésnapod, mindenki kap ajándékot, csak Te nem, ünnepelnek, jól berúgnak, és közben Te azért születtél a földre, hogy megváltsd a haláltól ezt a sok bűnöst. Mit érez Jézus Krisztus – aki már győztes királyként uralkodik az égben, és mit érez Atyja, Teremtő Istenünk Jehova? – ha még nem tudod, majd megtudod.)
Barna a cikk, (kék az én Biblián alapuló véleményem)
Szerző: Barbamamiiii  2016.12.27. 09:22

http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161223-ujabb-holt-tengeri-tekercstoredekeket-talaltak-izraelben.html?source=hirlevel 

Jehova, a Teremtő Isten gondoskodik róla, hogy levele, a Biblia fennmaradjon örökké és változatlanul.

Ahogy a régi bűnügyeket ismét előveszik - mert a tudomány halad, be tudják azonosítani a tetteseket a DNS-ük alapján - már a régi, megrongálódott írásokat is meg tudják nézni pl.: MRI készülékkel. Mire a hátralévő események is beteljesülnek, mindenki tudni fogja, hogy ezek le voltak írva. De akkor már késő lesz.

 

Újabb holt-tengeri tekercstöredékek kerültek elő

 

2016.12.23. 10:4227

Újabb holt-tengeri tekercstöredékeket találták a Júdeai-sivatagban - jelentette a Háárec című izraeli újság.

A májusban és júniusban végzett leletmentő feltárás során a Holt-tenger mellett, a Koponyák barlangjában bukkantak a régészek az újabb, igen kisméretű töredékekre, amelyeken az idők során olyannyira megkopott az írás, hogy csak különleges elemzéssel fejthetik majd meg. A szakemberek még abban sem biztosak, hogy héberül, arámi, vagy más nyelven íródtak.

Az új töredékek akkor lesznek fontosak, ha sikerül őket más, egyelőre ismeretlen eredetű leletekhez kötni - nyilatkozta Uri Davidovics, a Jeruzsálemi Héber egyetem kutatója a lapnak. Egy beduin pásztor 1947-ben véletlenül bukkant a holt-tengeri tekercsekre, a huszadik század egyik legjelentősebb régészeti szenzációjára, a Jerikótól 15 kilométerre délre fekvő ősi település, Khirbet Kumrán közelében, a sziklás hegyoldalon.

A Kr. e. 3. és a Kr. u. 1. század között íródott tekercsek a legrégebbi ismert bibliai tárgyú kéziratok, amelyeket Kr. u. 68-ban rejtettek el a római hadsereg elől tizenegy barlangban a Júdeai-sivatagban. 1947 és 1956 között 981 szöveget tártak fel, a felbecsülhetetlen értékű dokumentumok bepillantást engednek a Jézus korabeli zsidó közösség és a korai keresztények életébe. A tekercsek jelentős része nem egybefüggő darabban, hanem apró töredékekben maradt fenn, azóta tudósok nemzedékei dolgoznak a szövegrészletek összeállításán. 

Holt tengeri tekercsek, a jeruzsálemi Izrael Múzeumban (illusztráció)

Forrás: AFP/Gali Tibbon

A betűk elmosódtak

A Koponyák barlangját Johanán Aharoni professzor fedezte fel 1960-ban, majd nevezte el az ott talált hét emberi koponyáról és csontvázról. Ez a barlang a sivatag déli részén lévő nagyobb barlangrendszerhez tartozik. Ezekben a barlangokban a különlegesen száraz éghajlat miatt évezredeken át fennmaradtak a különböző szerves anyagból készült tárgyak, többek között nádból és vasból készült nyilak, bőr-, kötél-, textil- és fatárgyak, sőt egy, a Bar Kohba felkelés idejéből, a második századból származó tetűfésű is, valamint csonteszközök.

Ezek sorában találták legutóbb a két darab, két centiméter hosszú és széles, elmosódott betűkkel teli papirusztöredéket. A barlangok fosztogatói rengeteg kárt okoztak, miattuk gyakran nehéz meghatározni az egyes történelmi rétegeket, és ezért nem lehet pontosan datálni a tárgyak egy részét.

A leletek mégis alátámasztották a régészek korábbi feltételezését, hogy ezeket a barlangokat menekülők használták a kőrézkortól egészen a római birodalom koráig, és bizonyosan éltek bennük mintegy kétezer éve a római seregek elől elszökő zsidó harcosok és felkelők is. A régészeti feltárásokat közösen végezték a Jeruzsálemi Héber Egyetem, és az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) szakemberei, akik terveik szerint folytatják a munkát, hogy megelőzzék a fosztogatókat, akiknek jelenlétét a fekete piacon az utóbbi időkben felbukkant vaskori és római kori dokumentumok is jelzik.

Szerző: Barbamamiiii  2016.12.24. 16:42

Gyermekeim - világi szempontból - sikeresek. Különösen facebook alapon hangos most a siker. :-)

Egyik hölgyemény - pontos tudás hiányában - írja, hogy: Apukád büszke rád föntről.

Hála Bölcs és Kedves Istenünknek, nem az. A halottak halálalvásban vannak és semmit nem tudnak. Különben igen el lett volna keseredve, mikor látta volna a gyerekek betegségeit, műtéteit, bánatait úgy, hogy nem tudja őket vigasztalni.

Lesz feltámadás, akkor találkozunk, itt a földön a paradicsomban. Ide tervezte Jehova, itt is lesz. Neki semmi sem lehetetlen.

Milyen "büntetés" lett volna Ádámnak és Évának, hogy: meghaltok, de feljöttök ide hozzám, nem lesznek fizikai szükségleteitek, és mint a moziban, láthatjátok, hogy az utódaitok hogyan élnek. Nem, ők nem fognak feltámadni. De rögtön a reményt is az emberek elé tárta: Jézus megszületik a földre váltságul Ádám bűnéért és bemutatja, hogy egy tökéletes ember - mint Ádám volt - ki tudja állni a próbát.

Sőt, ahogy a Bibliában látjuk a tökéletlenek sokasága is.

Évente egyszer, nisszán hó 14-edikén naplemente után megemlékezünk Jézus haláláról (ezzel váltott meg bennünket, nem a születésével és nem a feltámadásával). “Ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül.”- hagyta meg tanítványainak.
jw.org ha az IGAZságra vagytok kíváncsiak.
Béke, nyugalom és bizalom tölti el az embert, ha ismeri az igazságot és a reményt a jövőről.
Amúgy pedig: mindenképpen így lesz, ha hiszik az emberek, ha nem.
Szerző: Barbamamiiii  2016.12.21. 13:28

ATV Világhíradó most 2016.12.08. 17,00 előtt:

nagy földrengésnek a 7-es fölöttieket mondják. Évente átlagosan 15 olyan földrengés van, amit igen súlyosnak lehet minősíteni.
2014 első negyedévében kereken kétszer annyi nagyföldrengés volt, mint 1979 óta bármikor.
Először azt hitték a nagyok sok kicsit idéznek elő, most fordítva gondolják... (találgatnak)

Mit is ír a Biblia?

Amikor a tanítványok a végről kérdezték Jézust, ő ezt válaszolta nekik: „nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, lesznek földrengések egyik hely után a másikon, és lesznek élelmiszerhiányok. Ez a gyötrő fájások kezdete”. (Márk 13:8)

Jézus ezt mondta: „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég” (Máté 24:14).

"Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. (Máté 24:38-39)

találgatnak, találgatnak, pedig itt van a szemük előtt...

Szerző: Barbamamiiii  2016.12.08. 17:56

Elértünk az emberiség történetének legveszélyesebb pillanatához

És nem a Brexit vagy Donald Trump miatt. Stephen Hawking szerint most már nagyon sürgős lenne, hogy összefogjunk a túlélésért.

A világ leghíresebb tudósa szerint a valóságtól elszakadt eliteknek nagyon magukba kell szállniuk, hiszen rengeteg múlik majd azon, miként reagálnak az előttünk álló válságokra. Stephen Hawking persze pontosan tudja, hogy ennek a bizonyos elitnek ő maga az egyik díszpéldánya. „Cambridge-ben dolgozó elméleti fizikusként egy elképesztően kivételezett buborékban éltem az életemet” – írja a Guardianben, majd arra figyelmeztet mindenkit az elefántcsonttoronyból: a siránkozás semmire sem elég, meg kell érteni, mi történik körülöttünk a világban. Hawking szerint óriási hiba lenne a Brexitet és Donald Trump megválasztását annyival elintézni és leírni, hogy a populizmus diadalt aratott. Szembe kell nézni azzal, hogy az emberek az elitről, a növekvő létbizonytalanságról és az egyre mélyebb egyenlőtlenségekről mondtak lesújtó ítéletet a szavazófülkében. Nem a választások eredménye lesz tehát igazán sorsdöntő a jövőnk szempontjából, hanem az, hogy az elit hogyan reagál rá. Képes lesz-e levonni a megfelelő következtetést, és belátni, hogy itt az elfelejtett tömegek kérnek szót, vagy elutasítással és lenézéssel válaszol. Kihívásból ugyanis nem lesz hiány a következő évtizedekben:
 • A technikai fejlődés egyre több ember munkáját fogja elvenni.
 • A gazdasági bevándorlás soha nem látott méreteket ölt majd.
 • Az okostelefon korában még jobban tudatosulnak a vagyoni különbségek a szegényebb rétegekben.
 • Óriási problémákat okoz a túlnépesedés és a termőföldek kimerülése.
 • Az amúgy is parázs helyzetet pedig tovább forralja majd a klímaváltozás fokozódása, amely akár az emberiség túlélését is veszélyeztetheti.
És ez utóbbi Hawking legfőbb aggodalma. Szerinte ugyanis az emberiség történelmének legveszélyesebb pillanatában járunk, amikor már megvan a képességünk arra, hogy lakhatatlanná tegyük a bolygónkat, de arra még nem, hogy elmeneküljünk róla. Hawking persze született optimista, szerinte van jövője az emberiségnek, csak ehhez
 • a társadalmon belüli és a nemzetek közötti határok lebontására, nem pedig megerősítésére van szükség,
 • a vezetőknek be kell látniuk, hogy megbuktak a nagy problémák kezelése terén,
 • sokkal igazságosabban kell megosztani a javakat, hiszen rengetegen fogják elveszíteni eddigi megélhetésüket, és
 • tovább kell erősíteni az összefogást, mert a globális problémákat csak együtt lehet kezelni.
Hawking nagyon hisz benne, hogy mindez menni fog, de figyelmezteti a Cambridge-től Hollywoodig és Londontól a Harvardig ívelő elitet: nem szörnyülködni kell, hanem tanulni az elmúlt év történéseiből. (Címlapi kép: AFP)
Szerző: Barbamamiiii  2016.12.03. 17:53

Szerző: Barbamamiiii  2016.11.15. 13:16

A halottak halálalvásban vannak, semmit sem tudnak.

A Biblia leszögezi, hogy „a halottak semmit sem tudnak”. A halál nem jelent kínokat a tüzes pokolban, sem gyötrelmes várakozást a pokol tornácán, hanem egyszerűen a porba való visszatérést foglalja magában. Isten Szava éppen ezért ezt tanácsolja az élőknek: „Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy”(Prédikátor:9:10)

Prédikátor 9:5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket.

1Mózes 3:19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.” .

Sokan nem hallották még a „seol” kifejezést. Ez egy héber szó, melynek eredetét homály fedi.

Számos vallás azt tanítja, hogy a halottak élnek, de Isten ihletett Szava rámutat, hogy a seolban lévők halottak, nincsenek tudatuknál. A seol nem más, mint az emberiség közös sírja.

Nincs külön élő lelkünk, a lélek maga az ember. (Pl.: 400 lelkes falu - a temető nincs beleszámolva, csak az élők.)

Az 1Mózes 2:7 ezt mondja: „Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.”

Teremtési sorrend: 1. Jézus, (minden mást együtt teremtettek, Jézus mint kézműves volt Atyja mellett) 2. Angyalok, (emberből nem lesz angyal, Isten nem kegyetlen, hogy elszedje szeretteinket) 3. Univerzum, 4. A föld lakályossá tétele, utolsónak az embert teremtette.

A halottak nem segítenek nekünk, nem bántanak bennünket. Jehova Istenünk nem babrálna ki a halottakkal, hogy fentről nézzék, hogy szenvedünk idelenn. És nem is tenné őket 70-80 évi hibáért örökké tartó kínok közé. Aki hibás, mint Ádám, meghal. Mondta is neki: ha eszel a fáról: meghalsz. Isten nem hazudik.

Miért is szenvedünk most?

1János 5:19 Tudjuk, hogy az Istentől származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van.

Ellenben gondoskodott váltságról Jézus Krisztus személyében. Ígéretet kaptunk, hogy lesz feltámadásunk a paradicsomi földre. Itt volt a paradicsom, itt is lesz. A Bibliában Jézus Krisztuson kívül (felment) 8 feltámadás volt feljegyezve. Mind a 8 ember ide a földre támadt fel.

1Királyok 17:17-24;              Illés – gazdasszonya fia

2Királyok 4:32-37;               Elizeus – sunemi asszony fia

2Királyok 13:20-21;              Elizeus csontja - egy embert

Lukács 7:11-17;                   Jézus – naini özvegy fia

Lukács 8:40-56;                   Jézus – Jairus lánya

János 11:38-44;                    Jézus – Lázár

Cselekedetek 9:36-42;           Péter - Dorkász

Cselekedetek 20 :7-12;          Pál - Eutikusz

János 20:1-18,                      Jehova - Jézus

Jób 33:25 „Legyen üdébb a teste, mint ifjúkorában; térjen vissza fiatalos erejének napjaihoz.”

Ézsaiás 33:24 Egyetlen lakos sem mondja majd: „Beteg vagyok.” A népnek, mely a földön lakozik, megbocsáttatott a vétke.

Ézsiás 35:5-6 Akkor a vakok szemei megnyílnak, és a süketek fülei megnyittatnak. Akkor majd szökell a sánta, mint a szarvas, és a néma nyelve boldogan kiált. Mert a pusztában vizek fakadnak, és patakok a kietlenben.

Ézsaiás 11:6-9 És a farkas együtt időzik majd a báránnyal, a leopárd is a gidával heveredik le, a borjú és a fiatal sörényes oroszlán meg a hízott állat mind együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket. A tehén és a medve legelészni fognak, együtt heverednek le kicsinyeik. Az oroszlán is szalmát fog enni, mint a bika. A kisded a kobra lyukánál fog játszadozni, és az elválasztott gyermek a mérges kígyó üregére teszi kezét. Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a vizek beborítják a tengert.

Jelenések 21:3-4 „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”

Ami most folyik halottak napja címen, nem teokratikus, nincs a Bibliában, össze van mosva a pogány szokásokkal, mint a kereszténynek mondott ünnepek többsége. Mindenki tudja, tegnap bemondta a TV is.

Szerző: Barbamamiiii  2016.11.02. 10:42